Nya XC60

Distinkt design

Nya XC60 har distinkt design med kraftfulla drag och tidlös känsla. En perfekt kombination av skandinavisk design och den allra senaste teknologin.

mellanrum

Ibland är det som aldrig händer, det viktigaste av allt. Volvos åtagande handlar inte bara om det ögonblick då en olycka håller på att inträffa.
Det handlar lika mycket om alla de stunder som blir verklighet, tack vare att olyckan inte blev det.

City Safety autobroms minskar risken för att köra på framförvarande fordon med hela 45 procent enligt en undersökning. Med nya XC60 kan föraren även få hjälp att styra undan för att undvika kollision med fordon, cyklister, gående och även större djur.

En av de allvarligaste olyckorna är när en bil kommer över i fel fil och frontalkrockar med mötande trafik. Nya systemet ”Oncoming lane mitigation” uppmärksammar föraren på att han eller hon är på väg ut i en fil med mötande trafik och kan även hjälpa till att aktivt styra tillbaka till rätt fil.

Som ett komplement till autobromsen i City Safety kan systemet nu också aktivt hjälpa till att styra undan. I hastigheter mellan 50 och 100 km/h är styrhjälpen aktiv.

Förarens bil

Nya XC60 är byggd för att köras. En bil som tillfredsställer alla dina sinnen. Du sitter skönt, har perfekt sikt och bilen reagerar direkt på alla dina intentioner.

Mellanrum

Momentum

Standardutrustningen innehåller bland annat klädsel i textil/T-Tec, ”CleanZone” luftkvalitetssystem, elmanövrerad baklucka och 18-tumshjul.

 

 Mellanrum 

Inscription

Den lyxiga utrustningsnivån Inscription har läderklädda och ventilerade komfortstolar, 19-tumshjul, unika kromdetaljer och instegsbelysning.

  Mellanrum 

R-Design

Dynamiska R-Design bjuder på 19-tumshjul, sportfjärding, sportstolar med läder/nubuckklädsel, grill i blanksvart samt en mix av matt silver och blanksvart dekor.

Effektiva drivkällor

Volvo XC60 finns med Twin Engine laddhybrid, diesel- och bensinmotorer. Alla med AWD fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda som standard.

T8 Twin EngineBensin- och eldriven laddhybrid med 320+87 hk samt fyrhjulsdrift. Tre körlägen: Pure (elektrisk), Hybrid och Power.

Bensin

Tvåliters fyrcylindrig bensinmotor som kombinerar prestanda med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. Turboladdning (T6 kompressor/turbo) ger snabb acceleration och direkt respons.

T5

Turboladdade T5 på 254 hk ger en härlig kombination av prestanda och låg bränsleförbrukning. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.

T6

Prestandamodellen med en kombination av avgasdriven turbo och mekanisk kompressor ger hela 320 hk. Automatlåda och AWD fyrhjulsdrift.

Diesel

Högeffektiva fyrcylindriga tvålitersmotorer. D5-modellen har också Volvo-innovationen PowerPulse som med tryckluft ger turboladdning direkt från låga varvtal för snabbare respons.

D4

Dieselmotor på 190 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda.

D5

Dieselmotor på 225 hk med AWD fyrhjulsdrift och automatlåda. PowerPulse ger kraft direkt från låga vartvtal.

nyaxc60

Våra Volvosäljare: